Efecte reale ale incalzirii globale in Alaska

Multe din dezbaterile in jurul incalzirii globale se rezuma la mediul academic si uitam adeseori ca sunt comunitati in jurul globului care sunt afectate in viata de zi cu zi de incalzirea climei. Intr-un seminar prezentat astazi la Oregon State University, prominentul avocat Steve Ssussman mi-a atras atentia asupra unui sat de eskimosi din Alaska (pe nume Kivalina) care a dat in judecata mai multe companii energetice pentru a obtine banii necesari mutarii satului (aflat acum pe o mic insula) intr-o locatie mai ferita de furtuni. Problema in Kivalina e ca reducerea suprafetei acoperite de gheata (sea ice) datorita incalzirii globale permite furtunilor sa se apropie mai mult de coasta si sa contribuie la o eroziune accelerata a tarmului.

Puteti urmari mai jos un scurt film documentar in limba engleza care arata problemele cu care se confrunta oamenii din Kivalina.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s